Gevulde Eieren Aardappelsalade

2 klassieke gerechten komen samen voor een salade dat het romige van de gevulde eieren combineert met de vullende aardappelsalade.

Ingredi├źnten

  • 700 gram charlotte aardappelen, gesneden
  • 4 grote eieren
  • halve kop mayonnaise
  • 1 theelepeltje gele mosterd
  • 1 theelepeltje witte azijnwijn
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 selderij (fijngesneden), plus meer voor garnering
  • 2 zoete uien

Bereiding

  1. Kook de aardappelen totdat ze gaar zijn (in ong. 10 minuten). Giet ze daarna af.
  2. Doe de eieren in een kleine sauspan, vul met water totdat ze bedekt zijn. Breng aan de kook. Haal de pan van het vuur, doe de deksel erop en laat het zo staan voor 7 minuten. Giet daarna af en laat er koud water overheen lopen om ze af te laten koelen.
  3. Pel de eieren en halveer de eieren in de lengte. Haal het eigeel eruit en doe ze in een kom. Mix en pureer deze met een vork. Doe daarna de mayonnaise, mosterd, azijn, paprikapoeder en 2 lepels water erbij. Roer zorgvuldig totdat alles goed gemixt is. Snij het witte gedeelte van de eieren aan stukjes. Voeg dit aan het mengsel samen met de aardappelen, selderij en uien.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Garneer met stukjes selderij en ui.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *