Handgemaakte sieraden – overzicht

Handgemaakte sieraden zijn sieraden die met de hand zijn gemaakt en geassembleerd in plaats van met behulp van een machine.

Wat is een handgemaakte sieraden?

Om sieraden het label “handgemaakt” te geven, mag er geen andere manier zijn om dergelijke sieraden te maken dan handkracht of handbegeleiding. Dit is volgens de richtlijn van de FTC. Dit houdt in dat het ontwerpen van sieraden kan worden bereikt met behulp van draaibanken, boren of andere machines; het moet echter noodzakelijkerwijs met de hand worden geleid om het handgemaakt te noemen. Aan de andere kant omvat dit niet het gebruik van ponsmachines, giet- en CNC-machines die niet als “handgemaakt” kunnen worden beschouwd.

Afgezien van het voorbehoud, kunnen de sieraden die worden besproken alles zijn dat is ontworpen uit wat dan ook dat als sieraden kan worden gezien. Enkele specifieke awards die met name gericht zijn op handgemaakte sieraden zijn de American Gem Trade Association Spectrum awards, de De Beers Awards en het Gem Centre Idar Oberstein.

Waarom mensen de voorkeur geven aan handgemaakte sieraden

Over de hele wereld kun je tegenwoordig een breed scala aan in massa geproduceerde sieraden vinden; veel mensen kiezen echter voor handgemaakte sieraden, zoals handgemaakte oorbellen, handgemaakte kettingen, handgemaakte armbanden enz. Veel mensen gaan voor handgemaakte sieraden van authentieke ambachtslieden, omdat ze de meeste kans hebben om gezond te blijven omdat ze speciaal en zorgvuldig zijn gemaakt door hand.

Het is jammer dat mensen soms machinaal vervaardigde sieraden verkopen en ze als handgemaakt labelen. Desalniettemin kunt u authentieke handgemaakte sieraden krijgen, waaronder oorbellen, armbanden, filigrane ringen, filigrane hangers en andere handgemaakte kralen.

Je vindt er ook antieke filigrane armbanden; deze zijn meestal moeilijk te maken, net als de meeste handgemaakte sieraden. De afwerking gebeurt ook nauwgezet met de handen met behulp van antieke processen. Filigrane sieraden werden erg populair tijdens de art-decoperiode in de jaren 1920 en 1930. Een van de redenen voor zijn populariteit is de romantiek en details van deze sieraden; het is tot op heden populair gebleven.

Inderdaad, de wereld van handgemaakte sieraden is boeiend; hoewel het wordt geleid door brede variëteiten van knutseltechnieken, is het er niet aan gebonden. Alleen al het brede scala aan materialen dat nodig is voor het maken van handgemaakte sieraden, laat zien dat deze speciale sieraden een universum op zich zijn. Met persoonlijke stijlen en individualiteit die worden weerspiegeld in elk gemaakt stuk, zijn handgemaakte sieraden toegankelijk, maar ze zijn zelden gebruikelijk.

Er zijn echte handgemaakte sieraden, maar ze zijn niet gebruikelijk. Ga voor speciaal en uniek handgemaakte sieraden aangeboden door ambachtslieden die beter weten en speciale manieren om handgemaakte sieraden te maken die niet gemakkelijk te verkrijgen zijn. Voor zulke ambachtslieden is het een obsessie om ervoor te zorgen dat hun werk zich onderscheidt van de massa!

De echte handgemaakte sieraden zijn meestal duur in vergelijking met de in massa geproduceerde sieraden. Maar als u geen shopper bent die aandacht besteedt aan details, kunt u worden misleid door machinaal gemaakte sieraden die zijn gemaakt om zoveel op de handgemaakte sieraden te lijken.

Als je besloten hebt om een ​​handgemaakt sieraad te kopen ga dan naar wereldsejuwelen.nl en je kunt ook echte handgemaakte kettingen, oorbellen, armbanden of hangers kopen.