Kniesteun kussen

Na de operatie kan een wigvormig kniekussen ervoor zorgen dat het been van de patiënt goed omhoog komt. Gezondheidswerkers hebben ontdekt dat het herstel van een chirurgische ingreep sneller verloopt, en met minder complicaties, wanneer een patiënt zijn of haar been in een hoek van vijfenveertig graden kan houden. Kniesteunkussens verzekeren een correcte en permanente plaatsing van ondersteunde ledematen in die voorgeschreven hoek.

Kniekussens vergemakkelijken het onderhoud van de bloedsomloop in de aderen van het been van een patiënt. Tegelijkertijd ondersteunen kniekussens de beenspieren op medisch voorgeschreven wijze. Die ondersteuning vermindert het optreden van ongewenste postoperatieve symptomen.

Wanneer een patiënt die in bed gekluisterd is, gedurende langere tijd in één houding moet blijven, kan hij of zij doorligwonden krijgen. Die zweren zijn het gevolg van het herhaaldelijk uitoefenen van druk op een deel van het lichaam. Een wigvormig kussen kan de kans op de vorming van dergelijke zweren helpen verminderen. Het vermindert de hoeveelheid druk op de benen, de dijen, de kuiten en de voeten. Het vermindert de kans op de ontwikkeling van spierspanning in die lichaamsgebieden.

Plaatsing van een wig onder de knie neemt zorgen over mogelijke zwelling weg. Het uiterlijk van een gezwollen voet kan van de ene op de andere dag ontstaan, omdat er geen kniekussens worden gebruikt om te slapen. Een verhoogde voet is afhankelijk van de effecten van de zwaartekracht. Het staat niet toe dat het bloed zich ophoopt in een bepaald lichaamsdeel.

Terwijl veel mensen ervan dromen veel tijd door te brengen met ontspannen in bed, ervaart de patiënt die is gereguleerd tot een lange periode van bedrust vaak veel ongemak. Hij of zij kan pijn in het lichaam krijgen, zelfs hevige pijn in bepaalde delen van het lichaam. Na een operatie komen dergelijke ongemakken meestal voort uit de noodzaak om in één vaste positie te blijven.

Nu kan een patiënt een standaard kussen gebruiken om een ​​knie op te heffen. Een stevigere wig blijkt echter veel betrouwbaarder. Een dergelijk item verschuift niet herhaaldelijk van positie, waardoor de noodzaak van een regelmatige herpositionering van het “gladde” object wordt gedwongen. Een wig blijft waar hij is geplaatst.

De vele voordelen van het kniekussen onderstrepen de grote waarde ervan. Het bevrijdt gezondheidspersoneel van zorgen over zwelling, druk en verhoogde spierspanning. Het bevordert de doorbloeding in de kuiten en voeten. Plaatsing van een wig onder de knie van een postoperatieve patiënt blokkeert de vorming van ongewenste en onaangename complicaties.